The New Block - Wardtaal Spring naar content

The New Block

Nieuw aan de Stationslaan

Ward Monné
2 minuten lezen

Terwijl de klok langzaam doortikt naar 2024, nemen wij alvast een moment om terug te kijken op een bijzonder jaar. Waarin het hoogtepunt zonder twijfel onze verhuizing naar de nieuwe studio is! We nemen je graag mee in onze reis en ambitie die past bij deze nieuwe en veelzijdige plek.

Wardtaal New

In 2019 begon het nieuwe studioproject op papier en ontwikkelde zich geleidelijk aan tot de daadwerkelijke start van de bouw- werkzaamheden op locatie. Na 4 jaar was het langverwachte moment eindelijk daar: de sleuteloverdracht vond plaats in januari 2023. Dit betekende niet alleen het einde van een intensieve voorbereidingsfase, maar ook het begin van een nieuw hoofdstuk voor het studioproject. De verwachtingen waren hoog, en de sleuteloverdracht markeerde de officiële start van het gebruik en de verdere ontwikkeling van de nieuwe studio.

De volgende stap was het aanpakken van de interieurvormgeving, met als resultaat een unieke ruimte met opvallend kenmerk: de trap, ontworpen en vervaardigd door de Houtbroeders. Naast overbruggingsmiddel tussen verschillende niveaus van de studio, fungeert de trap ook als tribune, ontmoetingsplek, lunchlocatie en op donderdagmiddag als borrelbar.

In juli openden we de deuren voor vrienden, familie en collega’s tijdens de “housewarming” van onze nieuwe studio. Samen met onze opdrachtgevers vierden we deze mijlpaal nogmaals tijdens de officiële opening in oktober.

We creëerden een nieuwe plek waar meer ruimte is  voor creativiteit en dynamiek binnen het team, maar wat ook een fijne ontmoetingsplek is voor vakgenoten en jong talent. De studio biedt gelegenheid om interactieve brainstormsessies met opdrachtgevers te organiseren, terwijl opkomend creatief talent kan schitteren in de binnenkort te openen expositieruimte.

DSC

Verder zullen we in de toekomst inspiratiesessies organiseren voor collega-ontwerpers, waardoor onze studio niet alleen een werkruimte zal zijn, maar ook een broeinest voor het delen van kennis en ideeën. Op naar de volgende fase en (nieuwe) samenwerkingen!

Wardtaal Studio 1